Zápis ze schůze výboru ČNRS ze dne 27.2.2014

Místo konání: seminární místnost výukového centra ÚVN Praha, Střešovice
Přítomni: Eliáš, Belšan, Mechl, Derner, Žižka, Heřman (revizní komise)
Omluveni: Vymazal, Charvát

  1. Volba nového výboru Společnosti, revizní komise:
    Předseda: Eliáš
    Místopředseda: Mechl
    Vědecký sekretář: Belšan
    Pokladník: Charvát
    Členové výboru: Vymazal, Žižka, Derner

    Výbor žádá prof. Heřmana, aby se spojil s ostatními členy revizní komise (Janoušková, Ferda) a oznámil výsledek volby předsedy RK.
    Sekretariát : Romana Březinová, RDG klinika, FN Hradec Králové, Sokolská 581, Hradec Králové, 50005
  2. Příští kongres, podzimní odborná schůze
    Mechl oznamuje, že příští kongres v roce 2015 se bude konat ve Zlíně, hlavním organizátorem bude tamní pracoviště v čele s Jiřím Tesařem, brněnští s organizací pomohou. Další kongres (2017) se bude posléze konat v Brně. Organizátorem bude Bohunická klinika. Výbor souhlasí.
    Podzimní odborná schůze - 13. 11. 2014 Brno - Bohunice. Prof. Eliáš dodá členům výboru a revizní komise témata proběhlých kongresů a schůzí od roku 2009.
  3. Nový výbor opakovaně diskutoval otázku vstupu Společnosti do Evropské organizace, o vstupu nerozhodnuto, výhody členství nepřevažují náklady na něj.
  4. Zhodnocen průběh aktuální schůze - účastnilo se 28 kolegů, což je v poslední době standardem. Tak, jak bylo následně diskutováno po internetu (prof. Žižka, Doc. Mechl), panuje souhlas s tím, že nejen na kongresech, ale i na odborných schůzích budeme uplatňovat mezioborový přístup a zvát kolegy ze spřátelených disciplín, což jistě může přispět ke zvýšení atraktivity. Občerstvení uhradíme z prostředků Společnosti.

Zapsal: Eliáš